Nyhetsarkiv

Mörkret sänker sig

Just nu är det väldigt skönt att vara inomhus och bara kura ihop sig. Det är varmt, här finns te och med ojämna mellanrum hoppar en katt upp i knät. Men inte blir det lättare att plugga för det. Delvis på grund av att nästa tenta handlar om njursjukdomar och reumatologi. Det förstnämnda hade vi föreläsningar om någonstans i början av maj tror jag. Reumatologi gjorde vi en hastig första bekantskap med under den gångna veckan, tydligen tillräckligt för att tenta av det.

Det känns inte tillräckligt. Reumatiska åkommor är inte precis något ovanligt, och definitivt något jag vill kunna kunna! Inte bara tenta kunna…

Jag undrar ibland hur jag skall lyckas knyta ihop den stora säcken med kunskaper i slutändan. Hur jag skall hinna lära mig något på riktigt, när vissa saker bara känns så hastigt genomförda. Avslutade innan man ens hunnit påbörja dem. Om någon låg hemma sjuk eller vabbade förra veckan så blir det lite jobbigt!

För min del är det bara att fortsätta läsa, trots att det är mörkt och eländigt ute. Jag saknar värmen tror jag, den motiverar bättre även om den lockar iväg mig från läsandet ibland. Morot eller piska. Jag är väl en morotsmänniska helt enkelt!

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Sjukhusläkaren

Nyheter, debatter & reportage från sjukhusvärlden

Prenumerera