Nyhetsarkiv

Monica Andreasson köade i två år: – Hade jag vetat att det funnits en snabbare väg hade jag naturligtvis valt den

Hon har tappat 35 kilo i vikt efter operationen och är betydligt rörligare än tidigare och slipper den dagliga värken i lederna. Monica Andreasson är mycket nöjd med operationen men hade gärna gjort den tidigare.

– Jag gjorde operationen för att återfå hälsan. Hade jag vetat att det fanns en snabbare väg till operation hade jag naturligtvis valt den, säger Monica Andreasson.

I den stödgrupp för fetmaopererade där Monica Andreasson ingår har ingen hört talas om möjligheten att opereras i ett annat EU-land med ersättning från Försäkringskassan.

En av medlemmarna i gruppen valde så sent som för tre månader sedan att låna pengar och opereras privat för 100 000 kronor.

– Hon klarade inte av att köa längre. Det hade ju gått betydligt snabbare och varit mycket billigare för henne att opereras i ett annat EU-land, konstaterar Monica Andreasson.

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Ur Sjukhusläkaren 2020-03

Hur kommer coronakrisen att påverka världen och sjukvården? Läkare experter och forskare ger sin syn på saken / Bill Gates förslag i talet från 2015 / Johan Giesecke: "Bill Gates underskattade de politiska svårigheterna" / Björn Olsen om beredskapen framtiden och vad som behöver göras / Intensivvårdsläkare berättar om månaderna som passerat / Debatt: "Coronakrisen – en möjlighet till framtida lärdomar?" / Krönika: "Det vi genomlever nu är resultatet av ett gigantiskt politiskt misslyckande"

Prenumerera