Nyhetsarkiv

Missa inte tävlingen ”Sveriges bästa sjukhusmat – till sista steget”

Tävlingen, som arrangeras av Sjukhusläkaren och tidningen Sjukhusläkarna, vill öka engagemanget för sjukhusmat och nutrition i samhället och i läkarkåren. Mot bakgrund av detta går tävlingsinbjudan både till chefsläkare och kostchefer, och ska undertecknas av chefläkaren.

Tävlingsformuläret är kortfattat och överskådligt, med frågor kring områden som screening och nutritionsbehandling, måltidsmiljö, valfrihet och kostorganisation med mera.

De som vill delta i tävlingen kan dessutom komplettera med valfritt material – allt från policydokument till veckomenyer och fotografier på måltidsmiljöer.

Förutom de tidigare jurymedlemmarna, Tommy Cederholm, professor i klinisk nutrition, Michael Allerup Nielsen, kökschef vid Herlevs sjukhus i Danmark, Maria Biörklund Helgesson, dietist och fil. dr., samt Bengt von Zur-Mühlen, njurmedicinare och vice ordförande i Sjukhusläkarna har juryn utökats med ytterligare två personer: KC Wallberg, krögare på Skansen-restaurangen Gubbhyllan och författare till boken Riktiga män äter sallad (tillsammans med professor Mai-Lis Hellenius), och Eva Sundberg, projektledare för Nationellt kompetenscentrum för måltider i vård, skola och omsorg.

Juryn bedömer inkomna nomineringar och gör ett urval av sjukhus som sedan bedöms på plats. Det vinnande sjukhuset får tre utbildningscheckar à 10 000 kronor till förtjänta personer i olika personalkategorier.

Frågor om tävlingen besvaras av Sjukhusläkarnas kommunikatör Helene Thornblad på e-post: helene.thornblad@slf.se. Det går utmärkt att beställa tävlingsformulär ifall inbjudan av någon anledning inte når fram.

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Sjukhusläkaren

Nyheter, debatter & reportage från sjukhusvärlden

Prenumerera