Nyhetsarkiv

Marie Wedin valberedningens kandidat till ordförande

Marie Wedin är i dag vice ordförande i Läkarförbundet och ordförande i Sjukhusläkarföreningen. Hon har en gedigen facklig bakgrund, bland annat med 15 års erfarenheter av löneförhandlingar.

Marie Wedin är ortoped och överläkare i Helsingborg. År 2006 fick hon Dagens Medicins Stora Debattpris med motiveringen: ”En person vars stora engagemang ständigt skapar debatt och står för tydlighet när så många andra i sjukvården är otydliga.”

De senaste åren har Marie Wedin även varit ordförande i Läkarförbundets arbetslivsgrupp, och där drivit frågor som vårdplatsbrist och att minska läkares administrativa arbetsbörda.

Karin Båtelson är ledamot i Läkarförbundets råd för läkemedel, IT och medicinteknik, och ingår i Göteborgs Läkarförenings förhandlingsdelegation sedan 2004. Hon är överläkare och specialist i klinisk neurofysiologi och arbetar på Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg.

Hon är även styrelseledamot i Svensk Förening för Klinisk neurofysiologi och suppleant i AEMH, den europeiska överläkarföreningen.

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Sjukhusläkaren

Nyheter, debatter & reportage från sjukhusvärlden

Prenumerera