Nyhetsarkiv

Manifestation för Fikru Maru

Adina Flaschner.

I kväll hålls en manifestation för Fikru Maru i Humlegården i Stockholm klockan 18.30. Initiativtagare är ST-läkaren Adina Flaschner, som också känner familjen Maru privat.  Hon och Emy Maru är vänner sedan 14 år tillbaka och hon har även varit i Etiopien tillsammans med både Emy och Fikru Maru.

– Det finns inte så mycket man kan göra härifrån som privatperson, men jag tänkte att tillsammans kan vi ändå göra något och visa för Fikru att vi stöder honom, säger Adina Flaschner.

Ett antal talare kommer att delta i kvällens manifestation.  Adina Flaschner kommer själv att inleda och prata om Fikru Marus hälsotillstånd som idag blev ännu sämre. Vidare kommer riksdagsledamoten Desiré Petrhrus (KD) som engagerat sig i Fikru Marus fall också att prata. Sjukhusläkarnas Elin Karlsson finns också på talarlistan.

– Vi har också gjort flyers och plakat och vi kommer även att distribuera plasthandskar som används i vården som en symbolisk gest, säger Adina Flaschner.

Beskedet om att Fikru Marus lunga kollapsat ännu en gång kom tidigare idag. Något som naturligtvis understryker det akuta i situationen.

– Det är tredje gången lungan kollapsar nu. Det stärker bara det vi redan vet, att han är i akut behov av en operation. Om ingenting händer så dör han. Han kan inte få den vård han behöver i Etiopien. Vi vill att han ska få den förstklassiga vård han själv erbjudit till alla sina patienter under sina år i Sverige, säger Adina Flaschner.

122 personer har anmält sig till evemanget på facebook.

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Sjukhusläkaren

Nyheter, debatter & reportage från sjukhusvärlden

Prenumerera