Många sjukhus har inte sommarplaneringen klar

Hur ser vårdplatsläget ut inför sommaren jämfört med förra året? Sjukhusläkaren ställde frågan till landets samtliga universitetssjukhus och länssjukhus – och i svaren framträder bilden av en tuff vårdplatssituation. Och ännu är det oklart hur tufft det kommer att bli. I mitten av maj kunde nämligen en tredjedel av sjukhusen fortfarande inte ge en klar bild av sommarläget.

Sammanställd av: Anna Sofia Dahl och Malin Gavelin

Ur Sjukhusläkaren 2019-05

Tema: Övertider / Tema: Vem satsar på intermediärvårdsplatser? / Vårdcentraler kan tvingas betala tillbaka miljonbelopp / Sverige och Storbritannien har gjort omvända resor / Så ska den digitala läkarassistenten Alma hjälpa läkare / Porträttet: Camilla Starck