Nyhetsarkiv

Leta boende och tentaplugga

Jag kan inte vara den enda studenten som har tentapluggat och blivit uppsagd från sin lägenhet i samma veva. Det är nog ganska vanligt och det är ju väldigt dumt och ganska nedslående för studieresultaten. Att hitta tak över huvudet är ju ändå viktigare än att klara en tenta, men å andra sidan är ju alternativt att behöva göra en omtenta mitt under en flytt inte speciellt lockande det heller.

Hur svårt det är att hitta någonstans att bo är verkligen den stora nackdelen med att studera i just Stockholm. Det är verkligen hopplöst om man inte har stått i kö sedan många år, har kontakter eller riktigt mycket pengar på banken. Nu har jag bott i andra hand i ett par månader och det är ett så osäkert sätt att bo. Det är inte roligt att betala hög hyra för få kvadratmeter och hela tiden veta med sig att uppsägningstiden bara är på en månad.

Konstigt nog så tror jag att jag löste det hela. De ködagar jag har samlat sedan jag började studera verkar äntligen ha kunnat räcka till något vettigt. Givetvis inte centralt, men för mig är 15 minuter in till centrum inget konstigt. Jag växte upp i Göteborg och där hade jag 30 minuters resväg till centralen. Det var aldrig något jag tyckte var speciellt konstigt. Inte heller ifrågasatte jag att spårvagnarna inte gick var femte minut. Alltså kommer jag ganska bra överrens med pendeln, förutsatt att det inte snöar det vill säga.

Tentaresultatet kommer på torsdag och förhoppningsvis är även boendefrågan löst innan veckan är slut. Om båda de sakerna går vägen kommer jag att vara en väldigt lycklig student till helgen, det är en sak som är säker!

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Sjukhusläkaren

Nyheter, debatter & reportage från sjukhusvärlden

Prenumerera