Nyhetsarkiv

Landstingsdirektören i Västernorrland avgår

Topparna i Landstinget Västernorrland faller den ena efter den andra. Nu slutar även landstingsdirektören Anders L Johansson.

Anders L Johansson lämnar sitt uppdrag någon gång efter landstingsfullmäktige i slutet av november, bekräftar han för Sundsvalls tidning. Orsaken är han inte beredd att gå in på än.

– Jag är inne i en diskussion med Erik Lövgren (S) om att jag ska lämna landstinget. Jag räknar med att vi avslutar den diskussionen i närtid. Det är vad jag har att säga för stunden, säger Anders L Johansson, som varit landstingsdirektör sedan 2010,  till ST.

I söndags avsattes landstingsstyrelsens ordförande Elisabeth Strömquist (S) av sina partikamrater med omedelbar verkan. Det skedde efter en rad tuffa beslut om förändringar i landstingets framtida vårdutbud i försök att bringa reda i landstingets ekonomi. Förslaget att lägga dränera Sollefteå sjukhus på verksamhet har väckt mest protester.

Anders L Johansson

– Den här typen av beslut där man rör innehållet i sjukvården är oerhört smärtsamma och rör upp känslor.

Andra personer på tunga poster i Landstinget Västernorrland har redan lämnat in sedan tidigare, enligt Sundsvalls tidning. Specialistsjukvårdens förvaltningsdirektör aviserade sin avgång i våras, primärvårdschefen lämnade sin post och i samband med en omorgansiation försvann två områdeschefer.

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Ur Sjukhusläkaren 2022-05

Beläggningsgrader – överfullt på många kliniker år efter år / Informationsdriven vård i Halland / Offentlig vård möter privat aktör / Krönika: Hårdare klimat får tystnaden att växa / Pensionen – vad innebär förändringar i avtalet? / Hallå Där – Professor Ann Hellström

Prenumerera