Nyhetsarkiv

”Landstinget besvarar kritik med personangrepp”

Sjukhusläkaren har tidigare rapporterat om Vincent Ugarphs JO-anmälan av Landstinget i Gävleborg, sedan landstingsledningen agerat för att tysta protesterna mot planerna på att lägga ner akutverksamheten vid Hudiksvalls sjukhus.

I förra veckan offentliggjordes landstingsledningens utkast till svar till JO, som innehöll kraftiga personangrepp mot Ugarph.

– I svaret försöker landstingsledningen inte ens bemöta mina sakargument utan väljer istället att angripa mig personligen. Det känns oerhört konstigt och tråkigt, säger Vincent Ugarph.

Landstingsdirektören Svante Lönnbark framförde via Radio Gävleborg att det var ”olyckligt att förslaget kom ut i media”. Han bad även om ursäkt i ett brev direkt till Vincent Ugarph och beklagar ordvalet i skrivelsen. I det färdiga svaret till JO har landstingsledningen tagit bort de uppgifter som antyder att Ugarph inte skulle vara vid full psykisk hälsa.

– När JO ber mig kommentera landstingsledningens svar kommer jag att bifoga ursprungsyttrandet med alla personangrepp. Det visar att jag har en goda skäl och god grund för min JO-anmälan.

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Ur Sjukhusläkaren 2022-03

Tema: Sjukvården och valet 2022 / Den ojämlika vården / Hur ser partierna på SKR:s roll i svensk sjukvård? / Bo Rothstein: "Inte förenliga med vår regeringsform" / Vad hände sedan? – Anna Nergårdh har bytt spår / Jonna Bornemark: "Utan känslor blir vi dummare" / Krönikor

Prenumerera