Nyhetsarkiv

Läkarförbundet agerar för Fikru Maru

Läkarförbundet har också agerat i Fikru Marus fall och skrivit ett brev till utrikesminister Margot Wallström, undertecknat av ordförande Heidi Stensmyren och Sjukhusläkarnas andra vice ordförande Elin Karlsson i egenskap av ordförande i Läkarförbundets Etik- och ansvarsråd.

Läkarförbundets ordförande Heidi Stensmyren.
Sjukhusläkarnas andra vice ordförande Elin Karlsson.

Skribenterna påminner Margot Wallström om att förbundet även i maj 2015 skrev ett brev om Fikru Marus situation och att de nu, särskilt med hänvisning till hans hälsotillstånd är mycket oroade över hans situation. Heidi Stensmyren och Elin Karlsson uppmanar  och vädjar därför till Margot Wallström och UD att förnya sina ansträngningar i Fikru Marus fall.

De påpekar också att det finns ett behov av en plan för och finansiering av en säker medicinsk hemtransport för Fikru Maru eller att Sverige efter diplomatiskt godkännande ges möjlighet att skicka ned den kompetens och utrustning som behövs för att hjälpa honom på plats.

Hela brevet kan du läsa här.

Krönika
Bertil Hagström

Orisken är mycket större än risken

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Ur Sjukhusläkaren 2020-04

Så stor är operationsskulden – region för region / sjukhus för sjukhus / Vad behövs nu då? / "Vi behöver större marginaler till vardags – inte för en pandemi" / De klarade covid-19-stormen / Professionalismens återkomst / "Yngre läkare har utnyttjats" / Kan en pandemi rå på administrationssamhället? / Krönikor / Porträttet: Anna Rask-Andersen / Från facklig till chef och tillbaka

Prenumerera