Läkardemonstration gav resultat – Uppsala får barnintensiv

Med kort varsel samlade läkarföreningen ihop en demonstration, som fick brett stöd, bland annat av Vårdförbundets medlemmar och lokala patientorganisationer.

Planeringen av BIVA i Uppsala har pågått sedan 2006, och sedan i höstas har två överläkare arbetat med förberedelser inför starten. Tidigare under våren såg det ut som att beslutet att starta avdelningen skulle skjutas på framtiden, men efter läkarföreningens protester har sjukhusledningen svängt.

BIVA på Akademiska sjukhuset öppnar i höst med två barnintensivvårdsplatser.

Ur Sjukhusläkaren 2020-06

Covid-19 fanns i Italien redan sommaren 2019 / Tema: Hur rustad är sjukvården mot cyberattacker / Krönikor / Friska Sjukvårdspriset / Tips för avkoppling under storhelgerna