Krönika

Vilket galet tempo!

Just nu läser vi ett moment som kallas Utveckling från ägg till embryo. Vi har tre olika föreläsare som har lite olika teman. En fokuserar på embryologi och två pratar om  DNA, transkription, translation, apoptos och annat som cellen ägnar sig åt. Samtidigt har vi en kurs i vetenskaplig utveckling där vi ska skriva ett arbete om katarakt. Nu på måndag börjar ett avsnitt om histologi. Om två veckor har vi dugga på allt detta. Däremellan ska vi göra ett besök på vårdcentral för att börja träna oss i patientbemötande.

Allt är i och för sig jättekul, men det är så himla mycket att lära sig på kort tid. Och vi har dessutom fått höra att tempot successivt ökar under terminen. Redan nu är vi många som oroar oss för den tenta som avslutar terminen. Jag pratade med en kille som går en termin över oss. Han sa att han använt all sin lediga tid till att plugga till tentan på termin 1. Det är inte möjligt för mig som har en dotter. Jäklar, vad stressad jag blev.

Måste det verkligen vara så himla högt tempo?

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Ur Sjukhusläkaren 2020-03

Hur kommer coronakrisen att påverka världen och sjukvården? Läkare experter och forskare ger sin syn på saken / Bill Gates förslag i talet från 2015 / Johan Giesecke: "Bill Gates underskattade de politiska svårigheterna" / Björn Olsen om beredskapen framtiden och vad som behöver göras / Intensivvårdsläkare berättar om månaderna som passerat / Debatt: "Coronakrisen – en möjlighet till framtida lärdomar?" / Krönika: "Det vi genomlever nu är resultatet av ett gigantiskt politiskt misslyckande"

Prenumerera