Krönika

Urladdad

Det var riktigt jobbigt att plugga till den här tentan. Som jag minns det var det värre än termin 1-tentan. Men å andra sidan glömmer man så lätt.
I går var det i alla fall dags för T2-tentan. Sex delar – blod och immunologi, hjärta och cirkulation, njurar och syrabasbalans, endokrinologi och reproduktion, människan i rörelse och så lite histologi på allt möjligt. Det var tufft att trycka in så mycket information i huvudet. Jag kände till slut att jag inte kunde någonting alls. Och jag var inte ensam om den känslan. Vi är många som verkat slitna så här mot slutet av terminen. Eller slutet och slutet för den delen… På måndag är det upprop för termin 3 och därefter har vi en vecka smockfull med anatomi och dissektioner. Nya tag, men inte mycket nya krafter. Jag försöker nu vila ut mina stackars slitna hjärnceller så mycket det går. Undrar om de blir mer uthålliga ju längre man pluggar. Eller om det är som det stod på ett vykort jag fick en gång: ”The more you study the more you know. The more you know the more you forget. The more you forget the less you know. So why study?” Fast jag håller inte riktigt med.
Det senaste året har jag lärt mig så ofantligt mycket. Och jag känner att så gott som allt jag lär mig faktiskt kommer att vara relevant för mitt kommande yrke.
Den här terminen kommer vi att förutom anatomi läsa neurologi, patologi och farmakologi. Trots att jag känner mig helt utpumpad på pluggenergi känner jag mig också som ett barn på julafton inför dessa ämnen. Äntligen får jag läsa om det som jag tycker är mest kul!

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Ur Sjukhusläkaren 2022-06

Tema Klimat / Vad säger forskarna? / Vad gör regionerna? / Goda exempel och smarta lösningar / Krönikor / Stor enkät – Vad önskar du av 2023?

Prenumerera