Krönika

Två år i Sverige!

Den 10 juli är det två år sedan jag kom hit. Det är något som jag känner att jag måste fira. Att det gick jättebra för mig med språket och allt annat, och det är jätteroligt!

I vår har jag varit i Egypten på semester och gift mig där, och det var trevligt. När jag kom till Sverige fick jag veta att jag hade fått plats på KUL program (kompletterande utbildning för läkare med examen utanför EU) vid Göteborgs universitet. Det är en kurs man kan gå på Göteborgs universitet eller på Karolinska institutet i Stockholm för att validera sin läkarexamen istället för att skriva kunskapsprovet. Det var bara 20 personer som fick plats på kursen i Göteborg och jag är väldigt glad för att jag fick en plats.

Kursen ska börja i höst och kommer ta två terminer. Eftersom jag nu måste få tid för mina studier innebär det att jag kommer sluta jobba som läkarassistent i Angered i slutet av sommaren. Men jag kommer att fortsätta hjälpa till med några projekt i Angered, som till exempel projekt med virtuella patienter och en webbaserad KOL-utbildning. Jag tycker att det är viktigt att hålla kontakten med arbetsplatsen även i framtiden och få stöd och återkoppling när jag behöver. Jag tror att Angereds närsjukhus även ser mig som en tillgång i framtiden med tanke på att jag själv är en nyanländ svensk. Bland det viktigaste som läkarassistent har varit att komma in i arbetsplatsen med de personliga kontakterna och alla har velat stötta mig, och jag har fått handledning. Nu när man ser att jag funkar bra så får jag jobba mycket! Men jag är inte så stressad som läkarna här.

På sikt tror jag att jag kommer försöka få fortsätta arbeta som kirurg, som jag var i Syrien. Efter utbildningen ska jag göra AT-tjänst och sedan förhoppningsvis ST-tjänst som kirurg.

Jag vill sammanfatta med att säga att det har varit väldigt viktigt för mig att jag fått jobba som läkarassistent i Angered. Det har gjort att jag känner mig säker att möta patienter, kommunicera med dem och undersöka dem. Nu är jag mer insatt i systemet tack vare jobbet som läkarassistent.

Trots att jag har mycket att göra, så är Göteborg en jättefin stad och jag älskar om att promenera lite när jag har tid.

Hasangbg

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Sjukhusläkaren

Nyheter, debatter & reportage från sjukhusvärlden

Prenumerera