Ledare

”Tack till alla, det här kommer också bli bra”

Jag vill tacka alla som stöttat mig och pushat på för ordförandeskapet. Jag är också glad för alla nomineringar, inom förbundet, tack. Jag är helt överväldigad över all uppmuntran från medlemmar i landet som hört av sig och frågat om de får vara med rösta, och från hela sjukvårdssverige och vänner. Tack.

Rotation och nya människor är en viktig del för dynamik och utveckling, så det är roligt med nya ledamöter i Förbundsstyrelsen. Ylva Sandström och Emelie Hultberg kommer ge en ny injektion och nerv i arbetet. Avgångna ledamöter, Heidi Stensmyren och Rofida Gazvinian, kommer vara saknade. Nu är det också nygammal konstellation i presidiet, med DLF ordförande Marina Tuutma, så som det var när jag och Heidi började.

Men, det är förstås delade känslor. Även om jag för min egen del mest är nöjd. Jag vet hur Sofias liv kommer bli och jag ska stötta henne så mycket jag kan.

Alla nära både inom och utom förbundet vet att jag har haft motstridiga tankar sen ordförandevalet kom upp, i relation till andra livsval. Nu öppnas andra dörrar som fått vänta tidigare.

Vi kommer ses som vanligt i media, i Sjukhusläkaren och på digitala lokalmöten, med fortsatt stark röst för vården, läkarna och patienterna. Och vi i det nya presidiet och nya styrelsen för Läkarförbundet träffas idag för konstituerande möte!

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Sjukhusläkaren

Nyheter, debatter & reportage från sjukhusvärlden

Prenumerera