Krönika

Spännande höst

Jag har tjatat om det förr, men måste få påpeka det igen. Nu är det på riktigt! Vi ska få komma ut på avdelningarna i höst och gå med riktiga läkare och se/delta i behandlingen av riktiga patienter. Det känns som ett sådant privilegium att få uppleva det. Som journalist fick jag en gång följa med en patient och bevittna hans höftledsoperation. Nu kommer jag att få möta kanske hundratals patienter det kommande året. Så många människoöden, så mycket medicinskt lärorika erfarenheter. Jag kan knappt vänta.

I går träffade jag en kursare på bussen och han verkade lika entusiastisk som jag. ”Förstå att vi kommer få gå med läkare en och en!” sade han och verkade knappt tro att det kunde vara sant. Nej, efter fyra terminer på läkarprogrammet känns det fortfarande lite overkligt att vi en dag kommer kunna ha ansvar för egna patienter.

Det ligger redan ett schema för höstterminen på hemsidan. Vi kommer att börja med mer kardiologi, EKG och lungmedicin. Sen får vi komma ut på verksamhetsförlagd undervisning. Min grupp ska under hösten få vara på akuten och många andra spännande avdelningar. Det ska bli otroligt intressant!

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Ur Sjukhusläkaren 2020-03

Hur kommer coronakrisen att påverka världen och sjukvården? Läkare experter och forskare ger sin syn på saken / Bill Gates förslag i talet från 2015 / Johan Giesecke: "Bill Gates underskattade de politiska svårigheterna" / Björn Olsen om beredskapen framtiden och vad som behöver göras / Intensivvårdsläkare berättar om månaderna som passerat / Debatt: "Coronakrisen – en möjlighet till framtida lärdomar?" / Krönika: "Det vi genomlever nu är resultatet av ett gigantiskt politiskt misslyckande"

Prenumerera