Krönika

Spännande höst

Jag har tjatat om det förr, men måste få påpeka det igen. Nu är det på riktigt! Vi ska få komma ut på avdelningarna i höst och gå med riktiga läkare och se/delta i behandlingen av riktiga patienter. Det känns som ett sådant privilegium att få uppleva det. Som journalist fick jag en gång följa med en patient och bevittna hans höftledsoperation. Nu kommer jag att få möta kanske hundratals patienter det kommande året. Så många människoöden, så mycket medicinskt lärorika erfarenheter. Jag kan knappt vänta.

I går träffade jag en kursare på bussen och han verkade lika entusiastisk som jag. ”Förstå att vi kommer få gå med läkare en och en!” sade han och verkade knappt tro att det kunde vara sant. Nej, efter fyra terminer på läkarprogrammet känns det fortfarande lite overkligt att vi en dag kommer kunna ha ansvar för egna patienter.

Det ligger redan ett schema för höstterminen på hemsidan. Vi kommer att börja med mer kardiologi, EKG och lungmedicin. Sen får vi komma ut på verksamhetsförlagd undervisning. Min grupp ska under hösten få vara på akuten och många andra spännande avdelningar. Det ska bli otroligt intressant!

Krönika
Bertil Hagström

Orisken är mycket större än risken

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Ur Sjukhusläkaren 2020-04

Så stor är operationsskulden – region för region / sjukhus för sjukhus / Vad behövs nu då? / "Vi behöver större marginaler till vardags – inte för en pandemi" / De klarade covid-19-stormen / Professionalismens återkomst / "Yngre läkare har utnyttjats" / Kan en pandemi rå på administrationssamhället? / Krönikor / Porträttet: Anna Rask-Andersen / Från facklig till chef och tillbaka

Prenumerera