Krönika

Sommarlov och tankar på underläkarvik

Det gick snabbare än vad jag hade väntat mig. Nu är exjobbsterminen avklarad och godkänd. Jag är så glad! 

Före midsommar kom det ett mail. ”Hej! Jag har som examinator granskat din uppsats. Uppsatsen uppnår kursens krav och är därför godkänd”. Jag kunde knappt tro det. Ingen revision behövdes. Bara att snygga till layouten och ladda upp en ny version i fliken ”godkänd slutversion”. Dagen före midsommar laddade jag upp uppsatsen och samma dag fick jag kursen godkänd i Ladok. Termin 8 av 11 är över! I alla fall för mig och säkert några till.

För många andra är den inte det. Flera går fortfarande och väntar på examinatorns första bedömning. Några sitter med minor revisions. Jag har ibland skämts lite inför dem som haft det kämpigt med handledare, statistik eller annat den här terminen. Jag hade sådan tur med att allting bara flöt på och att min handledare var så noggrann och ställde höga krav på mig från dag 1 i stället för bara mot slutet.

Jag får se om det blir mer forskning för mig. Det känns efter den här terminen mer sannolikt än någonsin tidigare. Jag kommer definitivt vilja vara kliniker parallellt, men kanske vill jag bedriva forskning samtidigt mycket tidigare än vad som var min ursprungliga plan. Jag hade tänkt bli ST-läkare först och sedan se vad som intresserade mig. Nu inser jag att det kan fungera att köra igång med forskning redan nu. Vi får se.

Men först av allt blir det sommarlov. Som alltid har jag lovat mig själv att jag ska repetera lite från tidigare terminer under sommaren. Förra sommaren jobbade jag så jag hann inte med så mycket plugg. Vi får se hur det går nu. Det känns mer relevant än tidigare somrar. Redan i höst ska jag söka mina första underläkarvikariat till sommaren 2016. Jag vet var jag i första hand vill vara. Termin 9 och 10 kommer att gå i rasande fart tänker jag mig och plötsligt kommer jag stå där med läkarskylten och kanske förtvivlat försöka minnas detaljerna från internmedicinåret. Det är en sporre att tänka så. Jag tar med mig lite böcker till stranden i sommar. Ska också rensa bland alla handouts jag sparat sedan termin 1 för att de ”kanske kommer till nytta sen”. Det är säkert 15 pärmar.

Vi får se hur långt jag kommer.

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Ur Sjukhusläkaren 2023-04

Graviditetspenning / Journalsystem / Millenium / Faxar

Prenumerera