Krönika

Sjukhusdirektör i Uppsala lovar bättring

Efter den massiva kritik som ledde till ändrade planer om omorganisation meddelar sjukhusdirektören på Akademiska sjukhuset, Marie Beckman Suurküla, att man ska se över och förbättra den interna kommunikationen. Hon tycker att det var olyckligt att beslutsprocessen drog ut på tiden så att oro hann sprida sig hos personalen.
Enligt Suurküla var anledningen till att ledningen tog tillbaka sina förslag att det visade sig att vinsterna av förändringen var begränsade samt att arbetet inom neurodivisionen redan fungerade väl.
Det reviderade inriktningsbeslutet som bland annat innebär att anestesi- och intensivvård hamnar i kirurgdivisionen ska enligt planerna genomföras senast den 1 maj i år.

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Ur Sjukhusläkaren 2019-04

Tema: Intensivvård / De riskfyllda flyttarna har mer än fördubblats på tio år / Studie visar: Ökad risk att dö efter förflyttning på grund av resursbrist / Intensivvårdsregistrets ordförande efterlyser fler intermediärvårdsplatser / Läkare på Huddinge: Vi behöver dubbelt så många IVA-platser / Flytten av patienter ska minskas drastiskt - men problemen kvarstår / Pressat läge på Sveriges största intensivvårdsenhet / Sjukhusläkaren har pejlat läget från norr till syd

Prenumerera