Krönika

Sjukhusdirektör i Uppsala lovar bättring

Efter den massiva kritik som ledde till ändrade planer om omorganisation meddelar sjukhusdirektören på Akademiska sjukhuset, Marie Beckman Suurküla, att man ska se över och förbättra den interna kommunikationen. Hon tycker att det var olyckligt att beslutsprocessen drog ut på tiden så att oro hann sprida sig hos personalen.
Enligt Suurküla var anledningen till att ledningen tog tillbaka sina förslag att det visade sig att vinsterna av förändringen var begränsade samt att arbetet inom neurodivisionen redan fungerade väl.
Det reviderade inriktningsbeslutet som bland annat innebär att anestesi- och intensivvård hamnar i kirurgdivisionen ska enligt planerna genomföras senast den 1 maj i år.

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Ur Sjukhusläkaren 2019-06

Tema: Ledarskap / ”Att bli verksamhetschef var som att kliva in i en snöstorm” / Forskare: Detta gör en ledare bra / Hälso- och sjukvårdsdirektören som kom utifrån och fick lämna efter bara åtta månader / Så arbetar Läkarförbundet för att läkare ska kunna bli chefer / Politikernas våra drömmar: Visioner och värdegrunder / Så gick Västerbotten från ”världsbäst” till ”från fjäll till kust / November 2019 blev en svart månad för den svenska landstingssjukvården

Prenumerera