Krönika

Sjukhusdirektör i Uppsala lovar bättring

Efter den massiva kritik som ledde till ändrade planer om omorganisation meddelar sjukhusdirektören på Akademiska sjukhuset, Marie Beckman Suurküla, att man ska se över och förbättra den interna kommunikationen. Hon tycker att det var olyckligt att beslutsprocessen drog ut på tiden så att oro hann sprida sig hos personalen.
Enligt Suurküla var anledningen till att ledningen tog tillbaka sina förslag att det visade sig att vinsterna av förändringen var begränsade samt att arbetet inom neurodivisionen redan fungerade väl.
Det reviderade inriktningsbeslutet som bland annat innebär att anestesi- och intensivvård hamnar i kirurgdivisionen ska enligt planerna genomföras senast den 1 maj i år.