Krönika

Redo för nya tag

På måndag drar termin fyra i gång för mig och klassen. Det kommer bli en chockstart som vanligt misstänker jag. Heldagar och mängder med information att ta in. Jag hade ju tänkt att jag skulle kika lite på kurslitteraturen i förväg, men jag är inte så bra på att prestera utan press och stress. Kursboken står fortfarande på skrivbordet. Orörd.

Det kommer nog att bli en kul och tuff termin. Den sista prekliniska. Sen är vi ute i verkligheten och ska drillas till yrkesmänniskor. Jag börjar luta åt att jag vill bli allmänläkare. Men jag kommer säkert ändra mig många gånger på vägen. Jag kan inte låta bli att kika på jobbannonserna i Läkartidningen och försöka föreställa mig att jag en dag kommer att vara kvalificerad att söka åtminstone vissa av tjänsterna. Det känns fortfarande overkligt.

Nu ska jag fokusera på att vila upp mig de sista dagarna före uppropet. Och kanske kommer jag läsa lite i kursboken. Vi får se.

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Ur Sjukhusläkaren 2020-03

Hur kommer coronakrisen att påverka världen och sjukvården? Läkare experter och forskare ger sin syn på saken / Bill Gates förslag i talet från 2015 / Johan Giesecke: "Bill Gates underskattade de politiska svårigheterna" / Björn Olsen om beredskapen framtiden och vad som behöver göras / Intensivvårdsläkare berättar om månaderna som passerat / Debatt: "Coronakrisen – en möjlighet till framtida lärdomar?" / Krönika: "Det vi genomlever nu är resultatet av ett gigantiskt politiskt misslyckande"

Prenumerera