Krönika

Nervös väntan

Det var sagt att resultatet från preklintentan skulle publiceras på kursens interna anslagstavla i programmet Ping Pong den 19 juni. Jag sneglade på telefonen redan på morgonen när jag vaknat. Jag har Ping Pong-appen så det syns på skärmen om något anslagits där. Vid lunchtid hade det fortfarande inte kommit. Jag kollade säkert minst en gång i timmen hela dagen, men näh… ingenting. Jag som hade känt mig hyfsat säker på att jag var godkänd började plötsligt tvivla. Tänk om det är rättningen av min tenta som drar ut på tiden? Tänk om de sitter och dividerar om huruvida jag verkligen har förstått helheten av det prekliniska blocket. Har hon acceptabla kunskaper kring det här med inflammation… och så vidare. En i min grupp påpekade att det säkert vara någon av lärarna som rättar som missat deadline helt enkelt. Ja, så var det nog. Sent på kvällen kom det ett anslag – tentaresultatet skulle publiceras efter kl 17 den 20/6 i stället. Vad skönt! Jag hade inte velat gå med osäkerheten hela midsommarhelgen.

Jag satt i bilen när jag strax efter kl 17 märkte att det kommit ett meddelande i Ping Pong. Resultatet. Jag hade memorerat mitt mappnummer och blicken scannade snabbt listan. Nr 101 och så en poäng, nr 102 en annan poäng och så vidare. Till slut fann jag mitt nummer och min poäng. Jag blev plötsligt osäker på om det var godkänt eller inte. Vad var gränsen? 53 poäng. Ja, men då så. Godkänd! Jag har tagit mig igenom de prekliniska åren. Jag kommer nog att sakna KI framöver. De stora föreläsningssalarna, de otroligt kunniga föreläsarna med varierande grad av pedagogisk briljans, kafét Jönsan där jag köpt så många kaffekoppar att de känner igen mig och biblioteket med grupprum där fönstren inte går att öppna.

Men mest längtar jag tillbaka till Södersjukhuset och till att få träffa fler patienter. Men först ska jag ha sommarlov!

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Sjukhusläkaren

Nyheter, debatter & reportage från sjukhusvärlden

Prenumerera