Krönika

Nedräkning till Tentan

Jag har till skillnad från flera andra bävat för tentan sedan i februari. Men jag har den märkliga egenheten att jag blir lugnare ju närmare en utmaning jag kommer.  Så nu är det nästan en lättnad för mig att kunna räkna dagarna till det är dags. Den 31 maj ska vi bevisa att vi lärt oss massa saker denna termin.
Även de coolaste, mest avslappnade studenterna i klassen börjar nu mumla om att det blir till att läsa varje ledig stund. Till och med flera av dem som är molekylärbiologer, biokemister eller biomedicinare i botten säger att de måste börja plugga.
Statistiskt är det ungefär vart tredje eller fjärde av oss som blir underkända tror jag. Med tanke på hur många det är som pluggar hårt måste det innebära att även några av dem misslyckas.
Det är ett rätt stort stressmoment för många.
Om två veckor är det dugga. Den ska enligt vissa rykten vara lika svår som tentan som kommer den 31 maj. Alltså måste vi kunna allt redan den 17 maj. Det är väldigt snart!

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Ur Sjukhusläkaren 2020-03

Hur kommer coronakrisen att påverka världen och sjukvården? Läkare experter och forskare ger sin syn på saken / Bill Gates förslag i talet från 2015 / Johan Giesecke: "Bill Gates underskattade de politiska svårigheterna" / Björn Olsen om beredskapen framtiden och vad som behöver göras / Intensivvårdsläkare berättar om månaderna som passerat / Debatt: "Coronakrisen – en möjlighet till framtida lärdomar?" / Krönika: "Det vi genomlever nu är resultatet av ett gigantiskt politiskt misslyckande"

Prenumerera