Krönika

Lennart Persson blir ny sjukhusdirektör på Akademiska sjukhuset

Det har tagit nästan ett år att hitta ny sjukhusdirektör och den utrdragna rekryteringen har väckt förvåning men nu har man enats om att utse 60-årige professorn i neurokirurgi Lennart Persson.

Han har tidigare varit chef för neurodivisionen vid Akademiska sjukhuset men på senare år haft uppdrag som förvaltningsdirektör i Stockholms läns landsting där han utformat det Nya Karolinska sjukhuset – NKS – i Solna.

På Akademiska sjukhusets hemsida har Lennart Persson uttalat sig och sagt:  ”Akademiska sjukhuset är ett mycket bra sjukhus som har en självklar plats i framtidens svenska sjukvård. Jag vill utveckla och förbättra sjukhuset. Fokus måste ligga både på medicinsk utveckling och god omvårdnad. Effektivare vårdprocesser är en förutsättning för att vi ska uppnå en ekonomi i balans. En väl fungerande uppföljning är ett medel i det arbetet”.

Ur Sjukhusläkaren 2019-02

Tema - Fortbildning/Årets Vissare: Metod är inte rättssäker/Läkare i Örebro kräver fler läkare i ledningen/Pristagaren har sin vision klar för sig/Porträttet: Annakarin Nyberg/Krönika: ”Hur hanterar vi att det finns hedersförtryckare inom vården?”/Forskare: Svårt hitta samband mellan hög beläggningsgrad och ökad dödsrisk