Krönika

Hej så länge!

Det går verkligen inte att förutsäga vilken respons man får på ett blogginlägg. Vissa gånger har jag förväntat mig att många ska reagera men inte hört något alls, andra gånger har folk blivit provocerade av saker som jag inte ens insåg kunde stöta någon. Men de flesta som hört av sig direkt till mig har varit personer som drömmer om att bli läkare. Jag har försökt ge dem goda råd och jag hoppas att de alla lyckas komma in någonstans till slut. Jag är fortfarande så tacksam över att jag får den här möjligheten är att utbilda mig till mitt och så många andras drömyrke.

Jag har följt tv-serien House sedan den började och häromdagen såg jag ett reprisavsnitt från en av de tidigare säsongerna. Jag mindes mycket väl avsnittet som handlade om en mobbad och överviktig flicka. Men jag insåg hur mycket mer jag nu förstår av det medicinska. För några år sedan hade jag ingen aning om vad Cushings syndrom var eller warfarin. Det var häftigt att inse att jag nu hänger med rätt okej i de medicinska resonemangen i serien.

Det känns lite konstigt att inte få följa med min ursprungliga klass vidare den här terminen. De som kör raka spåret kommer bli färdiga ett år tidigare än jag. Nu går de runt i sjukhusmiljö och får lära sig en massa praktiska färdigheter. Jag känner mig lite avundsjuk, men inser att jag knappast hade kunnat ta till mig kursen med min gigantiska mage och molande foglossning. Jag är inte som Laila Bagge som klarar att köra på fram till förlossning, vara borta en vecka och sen komma tillbaka.

Det ska bli skönt med en paus också. Förhoppningsvis hinner jag med att repetera lite i lugn och ro under föräldraledigheten och kanske fördjupa mig en aning i de roligaste ämnena. Virus till exempel.

Men det är inte slutbloggat här bara för att jag tar ledigt. Från och med nästa vecka hoppar min klasskompis Kajsa Williamsson in och skriver om stort och smått som kretsar kring läkarstudentlivet. Det ska bli kul att läsa.

Ha det så gott allihopa!

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Sjukhusläkaren

Nyheter, debatter & reportage från sjukhusvärlden

Prenumerera