Krönika

Första steget avklarat

Man kan bli spyfärdig av att plugga har jag sent omsider fått erfara. I går kväll satt jag efter en hel dags pluggande och försökte nöta in lite nukleotidmetabolism, men till slut började jag må illa så då lade jag ner.
I dag var det dugga på biokemiavsnittet om intermediärmetabolismen. Det var 13 flervalsfrågor och tre ”skriv-själv”-frågor. Jag kände mig ganska lugn efter flervalsfrågorna. Maxpoängen var 20 och 10 poäng krävdes för godkänt. Jag räknade ut att jag borde ha satt åtminstone fem redan där. En av flervalsfrågorna handlade om elektrontransportkedjan, min kära lilla oxidativa fosforylering! Jag blev så till mig att jag inte läste frågan ordentligt utan svarade på fel sak. Så tyvärr blev det ingen full pott på den på grund av mitt övermod.
På eftermiddagen hade vi obligatorisk duggarättning med en lärare. Jag räknade till att jag borde ha fått godkänt med ett par poängs marginal. Duggan ska efterrättas av lärare i kväll och vi kommer att få veta resultatet i morgon.
Det känns väldigt skönt att ha kommit över denna lilla puckel. Nu kan jag börja repetera lite av allt det andra vi ska ha lärt oss denna termin och som kommer på tentan om två veckor.
Men först ska jag ta pluggledigt i två dagar.

Krönika
Bertil Hagström

Orisken är mycket större än risken

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Ur Sjukhusläkaren 2020-04

Så stor är operationsskulden – region för region / sjukhus för sjukhus / Vad behövs nu då? / "Vi behöver större marginaler till vardags – inte för en pandemi" / De klarade covid-19-stormen / Professionalismens återkomst / "Yngre läkare har utnyttjats" / Kan en pandemi rå på administrationssamhället? / Krönikor / Porträttet: Anna Rask-Andersen / Från facklig till chef och tillbaka

Prenumerera