Krönika

En nygammal utmaning

Det kändes märkligt att bege sig till jobbet i måndags. Lite pirrigt, skrämmande, spännande och ovant på samma gång.
Jag har fått chansen att under två veckor få jobba på en av mina drömarbetsplatser som journalist, Dagens Medicin.
Den första intervjun jag fick i uppdrag att göra var med en supertrevlig överläkare inom förlossningsvården om hennes forskning. Sen har det rullat på. Det känns privilegierat att få skriva om så roliga saker och få kombinera min passion för skrivande med mitt intresse för medicin och forskning. Synd bara att jag inte är ensam om att tycka det. Bara att få chansen att jobba två veckor känns som en jättevinst trots 4 års journalistisk erfarenhet. Jag kan helt klart tänka mig att skriva medicinska artiklar då och då även när jag är färdig läkare.
Ett lite märkligt sammanträffande är att kollegan mitt emot mig läste halva läkarprogrammet och sedan insåg att han ville bli journalist. Jag undrar om jag hade sadlat om till journalist om jag hade börjat med att läsa till läkare. Jag tror inte det, men vem vet? Det kanske var bra att prova på något annat först.

Den 30 augusti börjar skolan igen med en rivstart. Det börjar närma sig nu. Schemat ligger redan ute på webben. Jag fick smärre stresskänningar när jag bläddrade igenom alla sidor och insåg att jag inte kan någonting alls om allt det som vi ska lära oss. Men å andra sidan visste jag ingenting om intermediärmetabolismen före förra terminen och det gick ju ändå. Längtar lite till att börja plugga igen. Jag tror till och med att jag kommer vara så nördig att jag börjar läsa på lite veckorna innan. Jag har en jättefin bok med massa färger och bilder som heter Människokroppen, fysiologi och anatomi. Min ambition är att ta mig igenom den så att jag i alla fall har ett hum om saker när terminen börjar.

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Ur Sjukhusläkaren 2023-05

Fortbildning / arbetsmiljö / telemedicin / taligenkänning

Prenumerera