Krönika

Dr Snake om patient-by-pass?

Psykvården dras fortfarande med alltför många och dyra vårdplatser, men allmänhetens envisa påståenden om vissa brister i själva vården, har tyvärr gjort det politiskt omöjligt att minska ytterligare. Alltså även för en aldrig så välmenande ledning.

I ett kreativt försök att komma runt detta och samtidigt minska skador och självmord bland inneliggande patienter, har man nu på de flesta avdelningar installerat dubbla lås på dörrar och fönster. Detta hindrar effektivt de flesta patienter från att ta sig in.

Inom övriga sektorer fortsätter man frejdigt fortsätta minskning av personal och vårdplatser. Avsked för 1000-tals personer väntar efter årsskiftet över landets sjukhus, vilken handlingskraft! Den hägrande skattesänkningen blir en tröst för alla uppsagda vikarier, som naturligtvis hela tiden varit helt överflödiga.

De som är kvar får fortsätta skoja till det på jobbet och leka ”Hela landstinget stormar” på dagarna. Man minskar alltså antalet sängar undan för undan men låter antalet cirkulerande patienter vara oförändrat.

”Hårdbantning på SU” var en av tidningsrubrikerna i veckan och syftade just på förestående mycket genomtänkt minskning av vårdplaster och personal. Såå orättvist att beskriv detta nytänkande på detta sätt! Självklart rör det sig inte om någon simpel hårdbantning.
Nej, den konstruktiva ledningen har anammat den senaste tekniken inom övervikts-kirurgi. Vården ska helt enkelt fungera som efter en fetmaoperation. Alltså en sjukvårdslig gastric-by-pass.

Patienterna hamnar i sjukvården och efter snabb passage genom akuten åker de omedelbart ut i andra ändan.
Odigererade.

Dr Snake

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Sjukhusläkaren

Nyheter, debatter & reportage från sjukhusvärlden

Prenumerera