Krönika

Får det lov att vara en Ramlösa?

Med tanke på de extremt långa jul- och sommarstängningarna som SU också har, så är det egentligen ett under att det alls finns några operationer att ställa in.

Politikerna i Västra Götaland har beslutat att regionens sjukhus skall ersätta förlorad arbetsinkomst för de patienter som får en operation struken med kort varsel.

Från SU-ledningen beklagar man sig och säger att det kommer drabba SU hårdare än andra sjukhus. Ja, det verkar ju logiskt eftersom det är där man ställer in flest operationer. Men om man trots detta inte vill ändra sin personal- och vård-platspolitik så kan ett tips vara att börja prioritera låginkomsttagare i kön.

Det utskrattade ”Bullförbudet” som gör att personal och gäster på SU nu sitter och tuggar pappersservetter eller smusslar med Pressbyrå-bullar i fickan vid möten har också spridit sig till patienterna. Sparbetinget gäller då inte bullar, utan mineralvatten.

Istället för mineralvatten på flaska blir det kranvatten med gurka har SU-ledningen bestämt. Efter timslånga diskussioner med protesterande personal har man slutligen beslutat att åtminstone låta döende patienter serveras mineralvatten även i fortsättningen.

Elaka tungor säger nu att beslutet tagits för att spara lite tid i det tidskrävande patient-läkarmötet. Har man nåt riktigt dystert besked till sin patient kan man ju bara ställa in en Ramlösa.

Dr Snake

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Ur Sjukhusläkaren 2020-03

Hur kommer coronakrisen att påverka världen och sjukvården? Läkare experter och forskare ger sin syn på saken / Bill Gates förslag i talet från 2015 / Johan Giesecke: "Bill Gates underskattade de politiska svårigheterna" / Björn Olsen om beredskapen framtiden och vad som behöver göras / Intensivvårdsläkare berättar om månaderna som passerat / Debatt: "Coronakrisen – en möjlighet till framtida lärdomar?" / Krönika: "Det vi genomlever nu är resultatet av ett gigantiskt politiskt misslyckande"

Prenumerera