Krönika

Missa inte Doktorsguiden.se – Här finns alla möjligheter för en kreativ doktor

Man kan bara gå in där och skriva in vad som helst, om vem som helst och när som helst! Mer sånt!
Detta kan man utnyttja på många sätt i sin vardag. Om man exempelvis har för hög belastning på sin mottagning så kan man skriva om sig själv nåt i stil med ”Gå gärna till denna doktorn om du har bråttom, han lägger aldrig mer än 20 sek per besök” eller ”Gå inte dit om du vill ha nån diagnos, hon kan nämligen inte se.”

Det borde verkligen startas fler såna informativa och väl underbyggda siter med personinformation för olika grupper som man vill hålla koll på.

Ur arbetsmiljösynpunkt borde man i rättvisans namn kanske starta Sjukhusdirektörsguiden.se! Det finns nämligen en stor okunnighet bland fotfolket på vissa sjukhus hur svårt det egentligen är att styra sjukvårdens kärnverksamhet, alltså budgeten.
Med en egen guidesite kan en missförstådd direktör efter det sista besparingsmötet på kvällen gå in på nätet och skriva fullt med jagstärkande positiva omdömen. Om sig själv.

Och varför inte Patientguiden.se!? Där skulle man kunna ge lite tips och råd eller  i förekommande fall, allmänna varningar om patienter man har mött. Tex ”Ger alltid blommor”, ”Rättar alla stavfel i journalen” eller ”Har En Hemsk Fru ” och annat matnyttigt som kan komma väl till pass för andra kollegor som ska träffa samma patient första gången.

En annan variant när Guide.se-yran slagit till är siten ”Ekonomistudent(som-startar-oseriösa-Doktorsguide-siter-bara-för-att-tjäna-pengar-själv)guiden.se”. Där finns nog också ett och annat att skriva…

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Sjukhusläkaren

Nyheter, debatter & reportage från sjukhusvärlden

Prenumerera