Krönika

Dags för kemi

Vi har fått höra att tempot gradvis skulle skruvas upp den här terminen. Nu har vi kommit till det moment som vi hört ska vara tuffast. Den välkände och omtalade lärarens biokemiundervisning.
Det började med en mjukstart i dag.  Han gick igenom elektronfälten runt atomkärnor, orbitaler och olika sorters bindningar. Man kunde nästan känna paniken växa i salen. I pausen var vi en liten hord studenter som samlades framme vid katedern för att försöka få lite förtydliganden. Det gick sådär.
Efter pausen berättade läraren att vi inte behövde gripas av panik om vi inte fattade det här med orbitaler.
Från faddrar på senare terminer har vi fått höra att vi behöver läsa boken Biochemistry mer eller mindre från pärm till pärm. Jag kikade i den häromkvällen men gav upp rätt fort. Det blir till att borsta av någon gammal gymnasiekemibok först om jag ska hänga med på den här nivån.
Jaja, jag har i alla fall en fördel av att jag tycker att det är kul med kemi. Än så länge.

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Ur Sjukhusläkaren 2019-06

Tema: Ledarskap / ”Att bli verksamhetschef var som att kliva in i en snöstorm” / Forskare: Detta gör en ledare bra / Hälso- och sjukvårdsdirektören som kom utifrån och fick lämna efter bara åtta månader / Så arbetar Läkarförbundet för att läkare ska kunna bli chefer / Politikernas våra drömmar: Visioner och värdegrunder / Så gick Västerbotten från ”världsbäst” till ”från fjäll till kust / November 2019 blev en svart månad för den svenska landstingssjukvården

Prenumerera