Krönika

Bilder från dagens jippo

I dag var det utställning med alla installationer som vår klass gjort på temat Cellslöjd. Här är bilder från vårt lilla projekt samt från projektet om smak som jag berättade om i förra inlägget. Det kom en massa folk för att titta på våra kreationer. Mammor, pappor, barn, kompisar och andra läkarstudenter kom förbi och frågade intresserat vad det var vi hade skapat för något.
Vi turades om att förklara hur det går till när man blir myggbiten. En tjej i vår grupp hade ritat en bild av hur nervsignalen går från receptorer i huden och upp i hjärnan. För att göra det ännu mer åskådligt hade vi även gjort en modell av huden och olika nerver med hjälp av en kartong, sugrör och ballonger.
Som avslutning erbjöd vi besökarna att klia sig själva med en ryggkliare.

Jag var mest stolt över myggan som jag och två gruppkompisar skapat av ståltråd, papper och ballonger. Sammantaget blev det riktigt bra, tycker jag. Men något pris blev det dessvärre inte för oss. Det var gruppen som skapat den stora tungan som fick förstapris.

projektetmygganTungan

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Ur Sjukhusläkaren 2022-05

Beläggningsgrader – överfullt på många kliniker år efter år / Informationsdriven vård i Halland / Offentlig vård möter privat aktör / Krönika: Hårdare klimat får tystnaden att växa / Pensionen – vad innebär förändringar i avtalet? / Hallå Där – Professor Ann Hellström

Prenumerera