Krönika

Är läkare bra på att festa?

Vid middagen tror jag det var runt 250 personer. Redan det kändes mycket, men DJ:n vid min sida hade hört att det skulle komma flera hundra till. Jag såg mig omkring i lokalen och tänkte att så många får väl inte plats. Men jo, han menade att det skulle gå in 900 i lokalen.
”Fast det blir ju trångt” lade han till.
För mig som inte har studentfestat på snart tio år kändes det lite som ett besök hos en annan generation. Tjejen bredvid mig var 24 år och snart färdig läkare. Snett emot mig hade jag min 20-åriga klasskompis.
Jag inser att jag kommer att ha åldersnoja resten av läkarprogrammet och kanske ända till jag är färdig specialist. På mina tidigare jobb var jag alltid bland de yngsta. Nu får jag höra att jag tillhör ”de lite äldre i klassen”. Helt plötsligt ser jag rynkor och plufs och svarta ringar under ögonen som jag inte upptäckt förut.
Under middagen var det tjejspex och killspex med roliga sångtexter om pinsamheter och lagom mycket snusk. Däremellan var det allsång från våra små sånghäften. Den enda jag följde hyggligt med i var en variant på Trollmors vaggvisa fast med ”elva små snaps” i stället för ”elva små troll”.
Efter middagen var det dansgolv, men många stod i stället och hängde i den smala korridoren på Medicinska föreningen. Den flödade in mer och mer folk. Det var civilingenjörstudenter och sjuksköterskestudenter och kompisar till personer på läkarprogrammet.
Jag förundrade mig över att så många ville festa med läkarstudenter. När jag gick strax efter midnatt var det en lång kö utanför med folk som ville komma in.
Då jag pluggade på Stockholms universitet för massa år sedan gick det rykten om fester på Handelshögskolan och KTH, men aldrig hörde jag någon prata om KI.
Kanske har det hänt saker sedan dess. Eller också är det KI som är hetast för teknik- och vårdfolket.

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Ur Sjukhusläkaren 2023-04

Graviditetspenning / Journalsystem / Millenium / Faxar

Prenumerera