Klart med ny vd till Läkarförbundet

Hans Dahlgren heter Läkarförbundets nya vd. Han tillträder senast 6 augusti.

Hans Dahlgren kommer närmast från en tjänst som kommunikationsdirektör och affärsområdeschef på Team Olivia, ett företag som bland annat sysslar med hemtjänst, omsorg och personlig assistans. Han har tidigare jobbat som ledare inom bland annat Saco, riksdagen, regeringskansliet och näringslivet.

– Jag är förstås glad över att vi har rekryterat en så välmeriterad person med en så omfattande erfarenhet av inte minst påverkansarbete, säger Heidi Stensmyren, Läkarförbundets ordförande, i en kommentar.

Yvonne Gille fortsätter som tillförordnad vd till dess Hans Dahlgren tar över.