Nyhetsarkiv

Karolinska blåser faran över efter hot

Karolinska Universitetssjukhuset har nu sänkt säkerhetsnivån till det normala. Det var förra veckan som säkerheten höjdes efter att hot riktats mot Karolinska i Solna.

– I vår analys ser vi inget hot mot verksamheten som föranleder en höjd säkerhetsnivå. Vi gör rutinmässigt förändringar i säkerhetsnivån i vissa lägen, och informerar då alltid de som berörs och vidtar de säkerhetshöjande åtgärder som behövs, för att garantera allas säkerhet, säger Carl Magnus Rutherfalk, chef för säkerhetsledningen vid Karolinska Universitetssjukhuset i ett pressmeddelande.

Sjukhuset har en väl utvecklad säkerhetsorganisation som i alla lägen vidtar de åtgärder som bedöms som nödvändiga för att garantera ett tryggt och säkert sjukhus.

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Ur Sjukhusläkaren 2020-02

Coronakrisen – krönikor reportage och längre intervjuer / Debatt: Vad kan svensk sjukvård lära sig av Australien? / Porträttet: Läkaren Andreas Fransson gör vad han kan för en bättre värld / Krönika: Är hälsa- och sjukvårdssystem komplexa? Jo jag tackar jag! / Debatt: Metoder för att mäta biologisk utveckling kan aldrig användas för att avgöra kronologisk ålder / Vinnarna i visions- och värdegrundstävlingen

Prenumerera