Nyhetsarkiv

Karolinska blåser faran över efter hot

Karolinska Universitetssjukhuset har nu sänkt säkerhetsnivån till det normala. Det var förra veckan som säkerheten höjdes efter att hot riktats mot Karolinska i Solna.

– I vår analys ser vi inget hot mot verksamheten som föranleder en höjd säkerhetsnivå. Vi gör rutinmässigt förändringar i säkerhetsnivån i vissa lägen, och informerar då alltid de som berörs och vidtar de säkerhetshöjande åtgärder som behövs, för att garantera allas säkerhet, säger Carl Magnus Rutherfalk, chef för säkerhetsledningen vid Karolinska Universitetssjukhuset i ett pressmeddelande.

Sjukhuset har en väl utvecklad säkerhetsorganisation som i alla lägen vidtar de åtgärder som bedöms som nödvändiga för att garantera ett tryggt och säkert sjukhus.

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Ur Sjukhusläkaren 2020-03

Hur kommer coronakrisen att påverka världen och sjukvården? Läkare experter och forskare ger sin syn på saken / Bill Gates förslag i talet från 2015 / Johan Giesecke: "Bill Gates underskattade de politiska svårigheterna" / Björn Olsen om beredskapen framtiden och vad som behöver göras / Intensivvårdsläkare berättar om månaderna som passerat / Debatt: "Coronakrisen – en möjlighet till framtida lärdomar?" / Krönika: "Det vi genomlever nu är resultatet av ett gigantiskt politiskt misslyckande"

Prenumerera