Karolinska backar – utredning blir extern

Karolinska universitetssjukhuset backade igår kväll på beskedet att utredningen av kirurgen Paolo Macchiarinis luftstrupsoperationer ska ledas av chefläkaren Nina Nelson Follin.

En ännu okänd extern utredningsledare kommer att utses att leda de likaledes externa utredarna.

”Vi vill att utredningen inte ska kunna ifrågasättas och efter närmare reflektion har vi därför kommit fram till att det är det viktigt att den även leds av utomstående och inte bara har utomstående ledamöter som vi först hade tänkt” säger Nina Nelson Follin i en kommentar.

Ur Sjukhusläkaren 2019-03

Tema: Dödshjälp / Tema: Cancerforskning / Vitalis: Microsoft framhåller att AI effektivt kan förkorta vårdköerna / Arbetsmiljöverket riktar skarp kritik mot Akademiska sjukhuset / Porträttet: Stridbar läkare med många strängar på sin lyra /