Nyhetsarkiv

Kärlek i vitt

Hur sjunger kardiologen när hjärtat klappar lite extra? Vem är det främsta föremålet för neurokirurgens ömma låga? Henrik Widegren säger det i toner och ord.

Dagarna kring 21 mars brukar vara julafton på förlossningsavdelningarna runt om i landet.

På midsommarnatten är det även tradition att primärjourerna ska lägga sju sorters antibiotika under huvudkudden och drömma om sin älsklingsbakterie. Tabletter är bättre än mixtur. Det menar Henrik Widegren som komponerat en kärleksserenad till Sjukhusläkaren.se.

Men även om kärlek är ett universellt symptom, så är läkare väldigt olika, menar han.

– Olika specialister har olika personligheter. Och olika sätt att uttrycka kärlek. Så det blev i stället sju olika serenader.

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Ur Sjukhusläkaren 2020-03

Hur kommer coronakrisen att påverka världen och sjukvården? Läkare experter och forskare ger sin syn på saken / Bill Gates förslag i talet från 2015 / Johan Giesecke: "Bill Gates underskattade de politiska svårigheterna" / Björn Olsen om beredskapen framtiden och vad som behöver göras / Intensivvårdsläkare berättar om månaderna som passerat / Debatt: "Coronakrisen – en möjlighet till framtida lärdomar?" / Krönika: "Det vi genomlever nu är resultatet av ett gigantiskt politiskt misslyckande"

Prenumerera