Nyhet

Kärlek i vitt

Hur sjunger kardiologen när hjärtat klappar lite extra? Vem är det främsta föremålet för neurokirurgens ömma låga? Henrik Widegren säger det i toner och ord.

Dagarna kring 21 mars brukar vara julafton på förlossningsavdelningarna runt om i landet.

På midsommarnatten är det även tradition att primärjourerna ska lägga sju sorters antibiotika under huvudkudden och drömma om sin älsklingsbakterie. Tabletter är bättre än mixtur. Det menar Henrik Widegren som komponerat en kärleksserenad till Sjukhusläkaren.se.

Men även om kärlek är ett universellt symptom, så är läkare väldigt olika, menar han.

– Olika specialister har olika personligheter. Och olika sätt att uttrycka kärlek. Så det blev i stället sju olika serenader.

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Ur Sjukhusläkaren 2019-04

Tema: Intensivvård / De riskfyllda flyttarna har mer än fördubblats på tio år / Studie visar: Ökad risk att dö efter förflyttning på grund av resursbrist / Intensivvårdsregistrets ordförande efterlyser fler intermediärvårdsplatser / Läkare på Huddinge: Vi behöver dubbelt så många IVA-platser / Flytten av patienter ska minskas drastiskt - men problemen kvarstår / Pressat läge på Sveriges största intensivvårdsenhet / Sjukhusläkaren har pejlat läget från norr till syd

Prenumerera