Nya och gamla ansikten i styrelsen

Karin Båtelson blev inte helt oväntat omvald som Sjukhusläkarnas ordförande, precis som styrelsens andra vice ordförande Elin Karlsson samt styrelseledamoten Torbjörn Karlsson fick förnyat förtroende en till mandatperiod av ett enigt fullmäktige. Två nya ledamöter valdes också in i styrelsen Andreas Fischer och Henrik Östlund.

Fischer och Östlund ersätter Kenneth Lindahl och Lars Nevander som inte ställde upp för omval. De avtackades istället till rungande applåder för sina insatser i styrelsen.

Sjukhusläkarnas fullmäktige valde också 27 delegater till Läkarförbundets fullmäktige. Sven Wallerstedt sitter kvar i valberedningen och får nytt sällskap av  Erik Dahlman som ersätter Henrik Östlund när han nu går in i styrelsen.

Sjukhusläkarnas styrelse består nu av (enligt ordning på bilden): Torbjörn Karlsson, Shokoufeh Manouchehrpour, Maria Thorén Örnberg, Andreas Fischer, Sten Östenson, Henrik Östlund, och nedre raden Elin Karlsson (första vice ordförande), Karin Båtelson (ordförande) och  Bengt von Zur-Mühlen (vice ordförande). Foto: Stefan Nilsson.