Karin Båtelson klättrar på maktlista

Från plats 39 till 33. Sjukhusläkarnas Karin Båtelson klättrar uppåt på Dagens Medicins årliga maktlista.

Kunnig, skicklig och konstruktiv. Så beskrivs Sjukhusläkarnas ordförande Karin Båtelson av andra makthavare, enligt Dagens medicins årliga maktlista som presenterades i dag. Förra året hamnade hon på plats 39 men i år hade hon avancerat till plats 33.

En av Karin Båtelsons styrkor anses vara att hon är en ”samarbetsperson” och en god lyssnare, står det i motiveringen. Hon har även tagit för sig i debatten och synts i till exempel vårdplatsfrågan. Många konstaterar även att Karin Båtelson fungerar bra tillsammans med Läkarförbundets ordförande Heidi Stensmyren (plats 7 på maktlistan) och att de tillsammans utgör en stark ledarduo för förbundet.

Dagens medicins maktlista bygger på bakgrundssamtal med ett 50-tal makt­havare i svensk sjukvård. Bedömningen på listan ska spegla både formell makt och informellt in­flytande. Överst på maktlistan hamnade precis som förra året sjukvårdsministern Gabriel Wikström (S).

LÄS HELA LISTAN HÄR