Karin Båtelson en av Medtechvärldens mest inflytelserika

Karin Båtelson.

Sjukhusläkarnas ordförande Karin Båtelson hamnar högt på listan över Medtechvärldens mest inflytelserika personer.

Listan publiceras i Medtechmagazine och Karin Båtelson, neurofysiolog på Sjukhusläkarna och ordförande i Sjukhusläkarna, rankas som den åttonde mest inflytelserika personen. Karin Båtelson beskrivs som ”förändringsbenägen och orädd”.

Listan toppas av Anders Lönnberg, som på uppdrag av regeringen är samordnare för Life Science, med ansvar för ett nytt translationellt life science-råd. Han följs av Eric Topol, kardiolog och professor  på Genomics, The Scripps Research Institute, och en av världens främsta opinionsbildare avseende hälso- och sjukvård. Närings- och industriminister Mikael Damberg tar tredjeplatsen för det engagemang han visat bland annat genom MedTech4Health.

Ur Sjukhusläkaren 2019-06

Tema: Ledarskap / ”Att bli verksamhetschef var som att kliva in i en snöstorm” / Forskare: Detta gör en ledare bra / Hälso- och sjukvårdsdirektören som kom utifrån och fick lämna efter bara åtta månader / Så arbetar Läkarförbundet för att läkare ska kunna bli chefer / Politikernas våra drömmar: Visioner och värdegrunder / Så gick Västerbotten från ”världsbäst” till ”från fjäll till kust / November 2019 blev en svart månad för den svenska landstingssjukvården