Karin Båtelson en av Medtechvärldens mest inflytelserika

Karin Båtelson.

Sjukhusläkarnas ordförande Karin Båtelson hamnar högt på listan över Medtechvärldens mest inflytelserika personer.

Listan publiceras i Medtechmagazine och Karin Båtelson, neurofysiolog på Sjukhusläkarna och ordförande i Sjukhusläkarna, rankas som den åttonde mest inflytelserika personen. Karin Båtelson beskrivs som ”förändringsbenägen och orädd”.

Listan toppas av Anders Lönnberg, som på uppdrag av regeringen är samordnare för Life Science, med ansvar för ett nytt translationellt life science-råd. Han följs av Eric Topol, kardiolog och professor  på Genomics, The Scripps Research Institute, och en av världens främsta opinionsbildare avseende hälso- och sjukvård. Närings- och industriminister Mikael Damberg tar tredjeplatsen för det engagemang han visat bland annat genom MedTech4Health.

Ur Sjukhusläkaren 2020-05

Danmarks sjukvårdssystem värnade den vanliga vården – Sverige misslyckades / Ledaren: Danmarks siffror visar hur 21 fristående ”länder” drabbar sjukvården / Experimentet som gav de äldre livslusten tillbaka / IVA vid Södertälje sjukhus använde försvarsmaktens metoder för omhändertagande av personal / Italientema: Han larmade världen och hjälteförklarades – hur tänker han nu? / Så belönade regionerna de som kämpat mot pandemin