Nyhetsarkiv

Journalister bjuds på gratisresor

Den 24 – 27 september genomfördes den första ”journalisttouren”.

Med på resan var var en brokig samling journalister. Allt från brittiska The Times och tyska Frankfurter Allgemeine Zeitung och Neues Deutschland till Reiseliv, Hälsa och RASK Magasinet från Danmark, Travel Pulse och Kurier Plus Nowy Dziennik, USA, Kommiersant, Ryssland, Reiseliv, Norge och Lindmark Reportage och Medicinsk Access, Sverige.

Under den drygt tre dygn långa touren fick journalisterna allt gratis. Flyg till Warszawa, hotell, luncher, middagar och turistupplevelser.

Så här såg tourprogrammet ut:

Dag 1: Ankomst till Warszawa. Lunch. Därefter besök på Carolina Medical Center, ett ortopediskt och medicinskt centrum. Middag i ”gamla stan”.
Dag 2: Besök på Cyberknife i Wieliszew, utanför Warszawa, och ”World Hearing Center” i Kajetany. Middag på kvällen.
Dag 3: Sightseeing till den berömda saltgruvan (4) i Wieliczka utanför Kraków i södra Polen. Gruvan blev 1978 ett av de första tolv världsarven på Unescos nyinstiftade världsarvslista. I dag utförs något som kallas underjords­terapi i gruvan för astmatiker och personer med luftrörsinfektioner och andningsbesvär. Sightseeing i Krakow (5). Middag i Warszawa på kvällen.
Dag 4: Individuella möten på f.m.

Krönika
Bertil Hagström

Orisken är mycket större än risken

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Ur Sjukhusläkaren 2020-04

Så stor är operationsskulden – region för region / sjukhus för sjukhus / Vad behövs nu då? / "Vi behöver större marginaler till vardags – inte för en pandemi" / De klarade covid-19-stormen / Professionalismens återkomst / "Yngre läkare har utnyttjats" / Kan en pandemi rå på administrationssamhället? / Krönikor / Porträttet: Anna Rask-Andersen / Från facklig till chef och tillbaka

Prenumerera