Nyhetsarkiv

Johns Hopkins Epic-satsning kostade 100 miljoner dollar

Så här motiverar William Baumgartner, Johns Hopkins Medicine Senior Vice President for Office of Physicians, varför sjukhuset valt att satsa på Epic:

– Det kommer att bygga relationer mellan läkarna eftersom de länkas samman genom Epic. Utan Epic, eller ett liknande system, skulle vi inte klarat av att åstadkomma den integrationen.

Men att lämna ett bekant system för något nytt är en inlärningsprocess som är tuff och kan ta tid. Vid Johns Hopkins anställdes 65 personer, som blev ett Epic-team, för att ta hand om inkörningen av systemet.

Vid John Hopkins är förhoppningen att systemet skall användas i full utsträckning i april 2013.

”Välintegrerat system”

– Det finns några saker med Epic som jag inte sett på så många andra ställen. Det finns till exempel funktioner i systemet som ger individuella tips till användaren baserat på hur kollegor med motsvarande roll använder systemet. Systemet erbjuder även ganska mycket självhjälp.

Så säger Håkan Nordgren, som är ansvarig för regelverksfrågor på Center för e-hälsa, CeHis. Han har mångårig erfarenhet från arbete med olika journalsystem och är ansvarig för utveckling och inköp vid CeHis. Håkan Nordgren har följt Epic under de senaste tio åren.

– De har fått utmärkelser år efter år. Det signalerar ju att här finns någonting som är väldigt genomtänkt.

– Det jag ser som den stora skillnaden gentemot många andra är att här finns ett system som på ett välintegrerat, väl sammanhållet sätt täcker många olika funktioner för vardagsarbetet på ett sjukhus.

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Sjukhusläkaren

Nyheter, debatter & reportage från sjukhusvärlden

Prenumerera