Nyhetsarkiv

Jakten på tillträde

Jaså, behöver du tillgång till labbet? Inga problem. Fyll i den här blanketten i två exemplar och ring runt tills du har fått minst tre chefers underskrift. Ge sedan tillbaks blanketten till mig så kan jag sätta en stämpel på den. Ring sedan det här numret, eller vänta utanför den blåa dörren på våning fyra. Fredagseftermiddagar udda veckor brukar en bra dag. Kom tillbaks till mig sedan när du fått ditt passerkort.

För att logga in på datorn krävs bara ett användarnamn och lösenord, det ordnar vi enkelt. Behövde du tillgång till journalsystemet också? Då kan inte jag hjälpa dig, men gå till läkarexpeditionen.

För att gå mellan labbet och expeditionen måste du gå på plan sex eller plan sju, dörren på plan sex är låst. Såvida du inte skall gå från expeditionen till labbet, då går även plan sex bra. Det är förresten våning fem som är bottenplan, eller våning fyra beroende på vilket håll du kommer ifrån.

Hej och välkommen till läkarexpeditionen! För att komma in hit krävs egentligen ett passerkort och pin-kod. Nej, det funkar inte med samma kort som till labbet. Har du ett SLL-kort så kan jag koda det åt dig. Och du behöver en dator med åtkomst till journalsystemet också, ja det har vi här. För att logga in på datorn brukade man bara behöva användarnamn och lösenord, men nu krävs det istället att man först stoppar sitt kort i kortläsaren här och sedan uppger användarnamn och lösenord.

Kan du inte logga in på datorerna med ditt kort så måste du ringa IT-supporten så kopplar de vidare dig till Huddinges support, som kopplar dig till avdelningens support som har numret till studentsupporten som kanske kan hjälpa dig.

För att logga in i journalsystemet krävs dock ett helt annat användarnamn och lösenord. Kan du inte logga in i journalsystemet skall du skicka ett mail till kurssekreteraren som kan vidarebefordra det till studentsupporten som så småningom kontaktar sekreteraren på avdelningen.

Sedan kanske det funkar. I ett halvår eller så, tills nästa kurs börjar och man åter famlar i blindo. Säga vad man vill om att läkarutbildningen är svår, men ibland är det allt annat än studiebördan som är mest frustrerande.

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Ur Sjukhusläkaren 2022-05

Beläggningsgrader – överfullt på många kliniker år efter år / Informationsdriven vård i Halland / Offentlig vård möter privat aktör / Krönika: Hårdare klimat får tystnaden att växa / Pensionen – vad innebär förändringar i avtalet? / Hallå Där – Professor Ann Hellström

Prenumerera