Nyhetsarkiv

”Jag lutar åt att yrka på återremiss”

Carl-Johan Sonesson (M) vill veta om Region Skåne verkligen kommer att klara av att driva ortopedverksamheten i egen regi. Han lutar därför åt att yrka på återremiss av ärendet på tisdag.

– Jag var den som var ordförande när vi handlade upp detta en gång i tiden. Ortopeden i Ängelholm har varit en liten välfungerande enhet som har avlastat SUS många gånger när de har haft tillgänglighetsproblem. Det är lite bisarrt att den som har avlastat andra och som är den mest effektiva enheten nu föreslås läggas ner, säger han.

Carl-Johan Sonesson funderar därför på att tillsammans med övriga alliansen yrka på återremiss av ärendet på tisdagens regionfullmäktige, berättar han.

– Då vinner vi lite tid och det kan göras en ordentlig konsekvensanalys innan  vi tar beslutet. Jag vill till exempel ha svar på hur man kommer att klara det här uppdraget om man nu inte får med sig de här ryggkirurgerna som har aviserat att de inte är intresserade av att arbeta i Region Skånes regi. Jag tror att det kan bli väldigt svårt att klara av det. Övriga politiker borde kunna köpa att man får en faktabeskrivning innan ett så avgörande beslut fattas.

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Sjukhusläkaren

Nyheter, debatter & reportage från sjukhusvärlden

Prenumerera