Nyhetsarkiv

”Jag förväntas inte vara på tre ställen samtidigt”

Annika Lopez, medicinskt ansvarig läkare för gynmottagningen, har arbetat på Norrtälje sjukhus i ett och ett halvt år. Dessförinnan var hon anställd på Danderyds sjukhus i 12 år.

Annika Lopez menar att det är svårt att jämföra verksamheten vid gynekologmottagningen på Norrtälje sjukhus med kvinnokliniken på Danderyds sjukhus, eftersom det är två skilda världar med helt olika verksamheter och olika förutsättningar.

– Akutverksamhet är också roligt och stimulerande på många sätt, men på ett litet sjukhus kan behandlingen bli lite personligare, menar hon.

– Jag har aldrig känt att jag behövt kicka ut patienter från avdelningarna. Här får de vara kvar tills både patient och doktor känner att patienten är hemgångsklar.
Småskaligheten, med närheten till beslutande chef, har också gett henne stort inflytande på allt från arbetstider till innehåll i verksamheten.

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Ur Sjukhusläkaren 2020-03

Hur kommer coronakrisen att påverka världen och sjukvården? Läkare experter och forskare ger sin syn på saken / Bill Gates förslag i talet från 2015 / Johan Giesecke: "Bill Gates underskattade de politiska svårigheterna" / Björn Olsen om beredskapen framtiden och vad som behöver göras / Intensivvårdsläkare berättar om månaderna som passerat / Debatt: "Coronakrisen – en möjlighet till framtida lärdomar?" / Krönika: "Det vi genomlever nu är resultatet av ett gigantiskt politiskt misslyckande"

Prenumerera