Nyhetsarkiv

Integrera och komprimera

Tidsbrist är inget unikt för den här kursen. När läkarprogrammet gjordes om för några år sedan så blev tidsbristen uppenbar. Vi har lika mycket att lära oss som tidigare kullar, men mindre tid att göra det på. Det är frustrerande att rusa genom kurser på det här viset, men å andra sidan vill jag verkligen inte att de bantar ner materialet. Vem vill bli läkare-light, liksom?

Hudkursen har varit riktigt bra stundtals. Läkaren som håller i kursen är underbar, både engagerad och pedagogisk. De andra lärarna håller inte riktigt samma nivå här tyvärr, men det kan man nog inte riktigt begära. Så länge de dyker upp får man väl vara nöjd egentligen.

Men det hade varit kul med mer tid för hud. Av det jag har sett på både akuten och vårdcentraler så söker många patienter just för hudrelaterade åkommor. Det känns viktigt att kunna! Inte bara för stunden, för tentan utan för yrkeslivet. Mer och mer börjar jag inse att jag tittar framåt, mot målet. Vi är halvvägs igenom nu. Det känns som om man bör greppa en del saker ordentligt vid det här laget. Tre veckor räcker inte till!

Lyckligtvis finns det en studentvald kurs i vinter som handlar om just hud. Men som så ofta blir med de studentvalda kurserna handlar de mer om lottdragning än några aktiva val. Man skall trots allt välja minst 4 kurser man kan tänka sig. Ofta mer än hälften av det som erbjuds, förutsatt att man räknar bort sådana kurser som kostar pengar ur egen ficka.

För min del blir det inte mer hud än så här. Så jag hoppas att jag har lärt mig tillräckligt nu under tre veckor!

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Ur Sjukhusläkaren 2021-06

Tema: Cancer/väntetider/standardiserade vårdförlopp / Julquiz / Dansk sjukvård / Förenade anställningar / Patientinflytande / Helgläsning

Prenumerera