Nyhetsarkiv

Fortsatt ingen dom för Fikru Maru

Trots att det verkade som att den etiopiska domstolen äntligen skulle ge ett besked om dom för den fängslade hjärtläkaren Fikru Maru idag blev domen återigen uppskjuten. De poliser som skulle ta Fikru Maru till domstolen hade inte fått order om det, uppger Fikru Marus dotter till SVT Nyheter Gävleborg.

Det var i torsdags förra veckan som domstolen meddelade att en dom kommer ges i dag om Fikru Maru kan ta sig till rättssalen. Det såg då lovande ut att Fikru Maru slutligen skulle få en dom, hans svenske advokat Hans Bagner var hoppfull eftersom Fikru Marus mål separerats från de övriga målen i korruptionshärvan, samt att domstolen öppnade upp för att hjälpa till med att arrangera ambulanstransport.

Fikru Marus tillstånd är kritiskt sedan hans lunga kollapsat för tredje gången.

I dag var det dock just ambulanstransporten som förhindrade Fikru Maru från att närvara i domstolen. Fängelsemyndigheterna kräver nämligen en order från domstolen för att köra Fikru Maru till domstolen, något de säger sig inte ha fått, skriver SVT Nyheter Gävleborg. Dagens besked är att en dom ska ges på onsdag.

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Ur Sjukhusläkaren 2020-03

Hur kommer coronakrisen att påverka världen och sjukvården? Läkare experter och forskare ger sin syn på saken / Bill Gates förslag i talet från 2015 / Johan Giesecke: "Bill Gates underskattade de politiska svårigheterna" / Björn Olsen om beredskapen framtiden och vad som behöver göras / Intensivvårdsläkare berättar om månaderna som passerat / Debatt: "Coronakrisen – en möjlighet till framtida lärdomar?" / Krönika: "Det vi genomlever nu är resultatet av ett gigantiskt politiskt misslyckande"

Prenumerera