Ingen ansvarig vill svara på frågor

HR-chefen Berit Roos Holmqvist som är insatt i Magnus Thordsteins ärende vill inte svara på  Sjukhusläkarens frågor om varför det har gjorts avsteg från regelverket i andras fall men inte Magnus.

Hon hänvisar i stället till Sahlgrenska Universitetssjukhusets pressavdelning som i sin tur sätter tidningen i kontakt med HR-strategen Jan Sundqvist som inte alls är insatt i ärendet.

– Jag kan inte detaljerna i det här fallet men rent generellt kan jag säga att vi följer det regelverk som finns och som arbetsgivaren och fackförbundet har kommit överens om. Det kan slå åt båda håll.

Sjukhusläkaren har även sökt chefen på Klinisk Neurofysiologi, SU, Kicki Blaho utan framgång.

Krönika
Bertil Hagström

Orisken är mycket större än risken

Ur Sjukhusläkaren 2020-04