Inga brister på Vidarkliniken enligt Region Skåne

Vidarkliniken har fått kritik från Stockholms läns landsting men Region Skånes medicinska revision visade inte på några brister. Det rapporterar Sveriges radio Malmöhus.

Efter att Stockholms läns landsting bröt sitt avtal med Vidarkliniken efter kritik mot verksamheten initierade regionrådet Carl-Johan Sonesson (M) en medicinsk revision. Nu har resultatet kommit och frågan kommer att behandlas på nästa regionstyrelsemöte.

– Det verkar inte vara några problem överhuvudtaget. Den vård de från Skåne har fått verkar ha fungerat väldigt bra, så det råder ingen tvekan om att avtalet ska fortsätta, säger han till Sveriges radio Malmöhus.

Region Skåne har i dag ett avtal med Vidarkliniken för behandling av patienter med cancer, fibromyalgi och utmattningsdepression som går ut år 2019.