I dag arbetar förre sjukhuschefen i Ö-vik som konsult åt Mantec

Jan Sundqvist tipsades om konsultföretaget Mantec av vännen Sven Kågevall.
I dag arbetar även han åt Mantec

När Sjukhusläkaren når Jan Sundqvist bekräftar han att han arbetar för konsultföretaget. Hans uppdrag är att använda sig av sitt kontaktnät för att skaffa nya kunder till företaget.

På frågan vilka referenser Mantec hade som gjorde dem lämpliga att genomdriva stora förändringsarbeten i sjukvården, svarar Jan Sundqvist:

– De hade arbetat på sjukhus i Norge och Danmark och det fanns goda referenser därifrån.

Något underlag är dock Jan Sundqvist inte beredd att lämna till Sjukhusläkaren.
– Jag kan inte lämna ut företagshandlingar. Men jag har sett skriftliga referenser, säger Jan Sundqvist.

Ur Sjukhusläkaren 2022-03

Tema: Sjukvården och valet 2022 / Den ojämlika vården / Hur ser partierna på SKR:s roll i svensk sjukvård? / Bo Rothstein: "Inte förenliga med vår regeringsform" / Vad hände sedan? – Anna Nergårdh har bytt spår / Jonna Bornemark: "Utan känslor blir vi dummare" / Krönikor