Nyhetsarkiv

Hon vill ha åtgärdsplan för myndighetsflytt

Barbro Westerholm (L).

Barbro Westerholm (L) vill se att både en riskanalys och en åtgärdsplan görs för den kommande flytten av e-hälsomyndigheten till Kalmar.

I en skriftlig fråga riktad till civilminister Ardalan Shekarabi (S) påpekar Barbro  Westerholm att e-hälsomyndigheten ansvarar för en rad samhällskritiska register och funktioner som inte får störas av flytten. Hon skriver också att myndighetens behov av bemanning av högspecialiserad spetskompetens behöver vidmakthållas så att digitaliseringen av vården både på kort och lång sikt säkras under flytten.  Även genomförandet av den nationella visionen e-hälsa 2025 som regeringen och SKL enats om behöver säkerställas skriver hon.

Hon vill därför ha svar på frågan vad regeringen gör för att säkerställa att de samhällsviktiga registren och den pågående digitaliseringen inte kommer påverkas av flytten.

Frågan är riktad till civilminister Ardalan Shekarabi, men kommer att svaras av folkhälso- sjukvårds- och idrottsminister Gabriel Wikström (S).

Krönika
Bertil Hagström

Orisken är mycket större än risken

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Ur Sjukhusläkaren 2020-04

Så stor är operationsskulden – region för region / sjukhus för sjukhus / Vad behövs nu då? / "Vi behöver större marginaler till vardags – inte för en pandemi" / De klarade covid-19-stormen / Professionalismens återkomst / "Yngre läkare har utnyttjats" / Kan en pandemi rå på administrationssamhället? / Krönikor / Porträttet: Anna Rask-Andersen / Från facklig till chef och tillbaka

Prenumerera