Hon föreslås som ordförande för SKL

Lena Micko har i dag nominerats av socialdemokraterna som ordförande för Sveriges Kommuner och Landstings, SKL.

Valet sker vid SKL:s valkongress 24 mars. I kongressen har Socialdemokraterna majoritet tillsammans med Miljöpartiet och Vänsterpartiet.

Lena Micko är kommunstyrelsens ordförande i Linköping och ledamot i SKL:s styrelse och arbetsutskott sedan tidigare.

– Jag kommer att driva frågan om rätten till heltid, säger Lena Micko till SVT Nyheter efter nomineringen.

Som förste vice ordförande har Socialdemokraterna nominerat Anders Henriksson. Han är landstingsstyrelsens ordförande i Kalmar län och ledamot i SKL:s styrelse och arbetsutskott.

Ur Sjukhusläkaren 2019-04

Tema: Intensivvård / De riskfyllda flyttarna har mer än fördubblats på tio år / Studie visar: Ökad risk att dö efter förflyttning på grund av resursbrist / Intensivvårdsregistrets ordförande efterlyser fler intermediärvårdsplatser / Läkare på Huddinge: Vi behöver dubbelt så många IVA-platser / Flytten av patienter ska minskas drastiskt - men problemen kvarstår / Pressat läge på Sveriges största intensivvårdsenhet / Sjukhusläkaren har pejlat läget från norr till syd