Hon föreslås som ordförande för SKL

Lena Micko har i dag nominerats av socialdemokraterna som ordförande för Sveriges Kommuner och Landstings, SKL.

Valet sker vid SKL:s valkongress 24 mars. I kongressen har Socialdemokraterna majoritet tillsammans med Miljöpartiet och Vänsterpartiet.

Lena Micko är kommunstyrelsens ordförande i Linköping och ledamot i SKL:s styrelse och arbetsutskott sedan tidigare.

– Jag kommer att driva frågan om rätten till heltid, säger Lena Micko till SVT Nyheter efter nomineringen.

Som förste vice ordförande har Socialdemokraterna nominerat Anders Henriksson. Han är landstingsstyrelsens ordförande i Kalmar län och ledamot i SKL:s styrelse och arbetsutskott.

Ur Sjukhusläkaren 2019-02

Tema - Fortbildning/Årets Vissare: Metod är inte rättssäker/Läkare i Örebro kräver fler läkare i ledningen/Pristagaren har sin vision klar för sig/Porträttet: Annakarin Nyberg/Krönika: ”Hur hanterar vi att det finns hedersförtryckare inom vården?”/Forskare: Svårt hitta samband mellan hög beläggningsgrad och ökad dödsrisk