Hon föreslås som ordförande för SKL

Lena Micko har i dag nominerats av socialdemokraterna som ordförande för Sveriges Kommuner och Landstings, SKL.

Valet sker vid SKL:s valkongress 24 mars. I kongressen har Socialdemokraterna majoritet tillsammans med Miljöpartiet och Vänsterpartiet.

Lena Micko är kommunstyrelsens ordförande i Linköping och ledamot i SKL:s styrelse och arbetsutskott sedan tidigare.

– Jag kommer att driva frågan om rätten till heltid, säger Lena Micko till SVT Nyheter efter nomineringen.

Som förste vice ordförande har Socialdemokraterna nominerat Anders Henriksson. Han är landstingsstyrelsens ordförande i Kalmar län och ledamot i SKL:s styrelse och arbetsutskott.

Ur Sjukhusläkaren 2020-06

Covid-19 fanns i Italien redan sommaren 2019 / Tema: Hur rustad är sjukvården mot cyberattacker / Krönikor / Friska Sjukvårdspriset / Tips för avkoppling under storhelgerna