Hon föreslås som ordförande för SKL

Lena Micko har i dag nominerats av socialdemokraterna som ordförande för Sveriges Kommuner och Landstings, SKL.

Valet sker vid SKL:s valkongress 24 mars. I kongressen har Socialdemokraterna majoritet tillsammans med Miljöpartiet och Vänsterpartiet.

Lena Micko är kommunstyrelsens ordförande i Linköping och ledamot i SKL:s styrelse och arbetsutskott sedan tidigare.

– Jag kommer att driva frågan om rätten till heltid, säger Lena Micko till SVT Nyheter efter nomineringen.

Som förste vice ordförande har Socialdemokraterna nominerat Anders Henriksson. Han är landstingsstyrelsens ordförande i Kalmar län och ledamot i SKL:s styrelse och arbetsutskott.

Ur Sjukhusläkaren 2022-05

Beläggningsgrader – överfullt på många kliniker år efter år / Informationsdriven vård i Halland / Offentlig vård möter privat aktör / Krönika: Hårdare klimat får tystnaden att växa / Pensionen – vad innebär förändringar i avtalet? / Hallå Där – Professor Ann Hellström